Огнища на COVID-19 са открити в центрове за настаняване в Харманли, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково. От РЗИ-Хасково са били взети 70 проби на потребители и персонал от два социални дома, от които 20 са отчели положителен резултат, а 50 отрицателен.

снимка: www.nursingtimes.net

От Дома за стари хора са били изследвани 16 потребители и 26 души персонал, от които положителни са се оказали петима потребители и двама от персонала. От Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били изследвани 14 потребители и 14 души персонал, от които положителни са шестима потребители и седем души персонал.

снимка: БГНЕС

За изминалото денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 55 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама починали и 94 излекувани, допълват от щаба. Така според статистиката случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 3734. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 170. На домашно лечение са 1558 души, починали са 203 и напълно излекувани 1803 души.


Share Follow

Leave A Reply