„До този момент не съм получила информация за проблеми с връщането на децата в детските градини и училищата, така че да се надяваме, че всичко ще е наред“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на молебен по повод 143 години от Освобождението на София от османско владичество.

„Вече училищата за учениците от 1 до 4 клас, както и всички ясли и детски градини в София, отвориха врати. При яслите и градините родителите водят децата си по желание. Ако някой не желае, може да ги остави вкъщи. При училищата също има механизъм, който МОН е дало. Нека да дадем възможност на децата да бъдат заедно, да бъдат със своите учители. Загубата на повече дни и месеци за тях би могла да бъде много тежка. Да се надяваме да се спазват мерките. Даде ни се надежда, но ни се даде и отговорността да продължаваме да спазваме мерките. Колегите в училищата да внимават, да пазят децата и учителите.“, каза тя.

„Знаете, че учителите, заедно със социалните работници и възрастните хора от домовете са във втория етап на ваксинацията. Да се надяваме, че ще получат ваксините така, че да бъдем спокойни и постепенно другите ученици да се връщат в училищата“, допълни кметът.


Share Follow

Leave A Reply