Пътнически самолет на нискотарифната индонезийска компания „Шривиджая еър“ е изгубил контакт с диспечерите след излитане от летището в Джакарта, предадоха световните агенции. Машината е Боинг 737-500 и летяла за Понтианак на остров Борнео. В самолета е имало 56 души, в това число седем деца и шест души екипаж. За последно самолетът е бил засечен над акваторията на Яванско море в района на северната част на остров Ява. Според първоначалните данни самолетът се е разбил в Яванско море.

снимка: www.theverge.com

Агенция „Синхуа“ съобщава, че бреговата охрана вече е открила мястото на катастрофата и останките от летателната машина. За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина. Това се случило четири минути след излитането на самолета от летището в Джакарта. Полет SJ182 от Джакарта е летял към град Понтианак в провинция Западен Калимантан на остров Борнео (Калимантан). Самолетът Боинг 737-500 на авиокомпанията Sriwijaya Air е возел 59 пътници, включително пет деца и бебе и е загубил внезапно около 3 300 метра височина над Яванско море четири минути след излитане от столичното летище. Министерството на транспорта на Индонезия съобщава, че е в ход разследване и са готови за акция по спасяване, след като е изгубен контакт с полета от Джакарта до Понтианак. Sriwijaya Air заяви, че все още събира по-подробна информация относно полета, преди да направи официално изявление.

снимка: БГНЕС

От Министерството на външните работи съобщават, че няма чуждестранни граждани на изчезналия от радарите пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия, сочат данни на посолството ни в Джакарта. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията.


Share Follow

Leave A Reply