Одит на “Информационно обслужване” поискаха от “Атака” по време на консултациите с президента. Лидерът на партията Волен Сидеров изтъкна, че в борда на държавната фирма, която традиционно отговаря за изборите у нас, трябва да влязат и представителите на опозицията. По думите на Волен Сидеров в момента никой не знае какво става в дружеството, как се назначават служителите му, какъв софтуер се ползва за обработката на данните.

снимка: БГНЕС

Той обърна внимание и на разминаване в данни на НСИ и ЦИК с 600-те хиляди, според него, несъществуващи избиратели. От “Атака” поискаха и преразглеждане на избирателните списъци. “Тези въпроси, ако не се решат, датата е подробност. Тя трябва да е функция на решаването на тези въпроси”, коментира Сидеров. В тези проблеми с избирателните списъци и броенето на гласовете бил “ключът от бараката”, по думите му. От “Атака” призоваха президента Румен Радев да бъде гарант за честността на предстоящия парламентарен вот.

снимка: БГНЕС

В срещата при президента участваха и независимите депутати от “Атака” Павел Шопов и Десислав Чуколов. И тримата присъстваха на консултациите без предпазни маски, каквито носеха всички останали представители на партиите, участвали в разговорите при президента по-рано днес. Президентът Радев в тяхната компания също не сложи маска, която носеше по време на предишните срещи. Разговорът с “Атака” беше последният от консултациите, а безпрецедентно държавният глава събра в един ден всички парламентарно представени формации. В тях отказаха да участват единствено представителите на “Обединени патриоти”.


Share Follow

Leave A Reply