Доналд Тръмп напуска Белия дом, съобщава американската телевизия Ей Би Си. Той си тръгва от президентската резиденция само часове преди клетвата на Джо Байдън, на която републиканецът вече обяви че няма да присъства. Първата дама Мелания публикува видеообръщение, в което зави, че последните 4 години са били най-голямата чест в живота ѝ.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Мелания благодари на военните и медицинските работници, които се борят с пандемията от Ковид-19. Засегна и темата за насилието, което изглежда беше препратка към щурма на Капитолия на 6 януари.“Не забравяйте, че насилието никога не е отговорът и никога няма да бъде оправдано“, заяви първата дама.

Белият дом

След като мандатът на Доналд Тръмп официално приключи се очаква той и съпругата му да се установят в Палм Бийч. Вашингтон продължава да се готви за инаугурацията на Джо Байдън с безпрецедентни мерки за сигурност.ФБР проверява всички 25 000 войници от Националната гвардия, които са в столицата, за да гарантират безопасността по време на церемонията. Причината за проверката е съмнения за готвена атака от вътрешен човек.


Share Follow

Leave A Reply