„Цветан Цветанов тръгна по пътя на анти-ГЕРБ реториката за печелене на политически дивидент. Той работи в полза на ДПС. Разколебава нашия електорат, а втвърдява електората на движението. Това е некоректно“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пред бТВ. „Цветанов беше вторият човек в партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ. Той имаше всички възможности да определя посоката на партийното поведение и в тази си роля той разполагаше с огромна власт. Това, което виждам сега, е, е само повод за разочарование“, допълни Дариткова, която разкри, че са се чували с бившия втори в ГЕРБ след неговото напускане на партията и са обсъждали нейни телевизионни участия, но сега не комуникират. Според Дариткова ГЕРБ е консолидиран и готов за парламентарните избори и няма опасност Цветанов да разбие партийните структури.

снимка: БГНЕС

„Актът, с който ще се определят противоепидемичните мерки при гласуването, ще бъде подготвен от здравния министър и главния държавен здравен инспектор. Те ще се консултират с всички експерти в сферата на епидемиологията и инфекциозните заболявания. Вярвам, че ще бъдат предписани всички условия, при които ще имаме гаранции за здравната сигурност на всички участници в изборния процес“, каза Дариткова. По нейните думи се прави всичко възможно, за да се гарантира конституционното право на всеки български гражданин да гласува, но „не може да се предвиди всяка една ситуация, случва се дори в изборния ден при сегашните условия на някой да му се случи нещо и да не може да стигне до изборната урна, а законодателят не може да предвиди всички тези детайли“.

снимка: БГНЕС

Карантинираните трябва да бъдат извадени от избирателните списъци, за да няма злоупотреби и двойно гласуване, смята председателят на парламентарната група на ГЕРБ. „Затова сме предвидили тези заявления за гласуване по механизъм, който гарантира участието на карантинираните, да бъдат проверявани от РЗИ, защото те имат достъп до портала, който описва всички случаи на коронавирус в момента. Карантинираните ще бъдат изваждани от основния списък. Затова са необходими три дни и този срок няма как да бъде пренебрегнат“, заяви Дариткова в отговор на въпроса как ще гласуват тези, които са се заразили с COVID-19 два дена преди изборите.


Share Follow

Leave A Reply