Преобладаващото становище на Националния съвет на ВМРО от събота е за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори, както беше на евроизборите през 2019 г. и на местните избори през същата година. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. „Всеки добре възпитан човек знае, че решение на съд няма смисъл да се коментира“, каза Каракачанов, попитан за решението на ВАС, че „Атака“ остава част от коалицията „Обединени патриоти“. „Макар че такава коалиция няма – ако помните още юли 2019 г. „Атака“, заради поведението, което имаха и в парламента, и спрямо коалиционните си партньори, бяха изключени от коалицията. Това съдебно решение по никакъв начин не може да ни задължи отново да търсим сътрудничество с тези хора“, коментира Красимир Каракачанов.

снимка: БГНЕС

„На практика с ГЕРБ сериозни разговори по темата не сме водили“, каза Каракачанов за евентуално съвместно явяване на парламентарния вот. „Това, за което разговаряхме преди около десетина дена, беше, че ще видим какво показва социологията и тогава ще коментираме“, обясни той.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Info7: Радев- четири години в кампания за нов мандат, формулировки за безпринципни коалиции и Разединени патриоти

Leave A Reply