Лекари от всички точки на страната могат да се свързват незабавно помежду си и да обменят опит за лечението на пациенти с COVID инфекция, благодарение на онлайн платформата www.lekarite-covidhelp.com. Виртуалното пространство е по идея на Българската болнична асоциация и е създадено безвъзмездно от софтуерната компания „Ментормейт България“, чийто екип дари труда си по изграждане на платформата, като свой начин да се включат в борбата с пандемията.

Форумът дава възможност на лекари от различни болници и краища на страната да се съветват бързо, лесно и безопасно по въпроси, свързани със спецификата на отделните случаи на пациенти с COVID инфекция. Близо 50 лекари вече са се регистрирали в платформата. Специалисти от цялата страна продължават да се регистрират. Във виртуалното пространство мнения вече могат да обменят специалисти от София, Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Исперих, Ардино и др.

Незабавната реакция е крайно необходима за навременното лечение на различните случаи на пациенти, заразени с COVID-19. Лекарите често се сблъскват с нови, непознати и специфични случаи на развитие на болестта. www.lekarite-covidhelp.com им дава възможност незабавно да откриват свои колеги, които вече са се сблъсквали с подобни примери. Чрез форума значително се съкращава времето за проучване и могат да бъдат сортирани повече от едно мнение/опит/пример, свързан с конкретен случай. Което ще е важно за бързата реакция и лесния контакт при очакваната трета вълна на заболяването. Платформата е съобразена с всички изисквания на закона за защита на личните данни, а потребителите й могат да бъдат единствено лекари, чиято самоличност се проверява от администраторите при регистрация. www.lekarite-covidhelp.com може да бъде открит и на сайта на Българската болнична асоциация – www.bba-bulgaria.com.


Share Follow

Leave A Reply