Председателят на парламента Цвета Караянчева изпревари БСП и направи предложение за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за случая с загиналото от ток дете по време на днешното заседание на Народното събрание.

Предложението не беше прието от депутатите. В началото на пленарното заседание опозицията възрази по повод вчерашното изказване на Даниела Дариткова по бТВ, в което тя каза, че всички въпроси на опозицията към премиера са били в разрез с правилника и Конституцията. В процедура по начина на водене Георги Свиленски възрази срещу думите на д-р Дариткова и се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева. „Вие сте стожер на правитилника и не трябва да допускани първо да бъдат връщани въпросите и питанията на опозицията, защото те касаят пряко управлението на държавата. Няма как въпроси, които касаят управлението на държавата да бъдат противоконституционни“, каза още Свиленски.

снимка: БГНЕС

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че на тази тема вече е отговаряла много пъти. „По повечето от въпросите вашите колеги не са се възползвали от чл. 107, с който могат да протестират пред Председателски съвет. Има оставени неотговорени, защото вашите колеги не са ги преадресирали. Нямат интерес към тези впроси, а по-скоро да се води статистика, че се задават въпроси към премиера“, заяви Караянчева.

След думите на Цвета Караянчева процедура поиска Крум Зарков от БСП. „Уважаеми дами и господа народни предтавители – срамно е, разбирате ли. Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че прикривате министър-председателя“, подчерта той.


Share Follow

Leave A Reply