Премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и генерал Венцислав Мутафчийски, председателят на Националния оперативен щаб, направиха проверка на процеса по ваксинация в село Самуилово, община Петрич. „По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина.“, заяви генерал Венцислав Мутафчийски.

„Направили сме организация съвместно с центровете за спешна медицинска помощ в София, с големите болници, Пирогов, ВМА. Създали сме мобилни екипи, които са на разположение на кметовете на труднодостъпните места, където и личните лекари трудно могат да стигнат, така че сме в готовност да тръгнем за всяка една точка от страната. Също така с полицията, там където личният лекар има нужда от ваксини и трудно може да отиде да ги вземе, с министър Терзийски имаме организация, техни коли взимат ваксините, в хладилни чанти, носят ги, дават ги на личния лекар. Имаме в София на разположение 25 мобилни екипа. До всяка точка ще стигне ваксината.“ каза здравният министър Костадин Ангелов.


„Много сме доволни от процеса, защото хората проявиха зрялост. И вчера, и онзи ден аз бях лично свидетел във ВМА как се случват нещата, най-възрастният ни ваксиниран е на 96 години, най-младият на 18. Непрекъснато говорим и нашите лекари обясняват непрекъснато какви са ползите от ваксините, има ли разлика във ваксините, между другото само в България върви полемика за ваксините, в Европа няма такова нещо, слагат се всички ваксини, които са утвърдени от Европейската агенция по лекарствата. По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина. Трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на тази епидемия.“, заяви генерал Мутафчийски.


„88 хиляди дози днеска сме разпръснали из страната. Зелените коридори ще продължат докато дойдат 18 милиона и половина дози ваксини, безплатни, който иска да получи.“ каза премиерът. Той добави също, че няма полемика с НОЩ по отношение на отварянето на ресторантите от първи март и че колкото по-малко терен бъде оставен на вируса, толкова по-бързо ще има връщане към нормалния живот и затова благодари на лекарите и медицинските сестри.


Share Follow

Leave A Reply