„Сред целите ни е недопускане на проклятието в българската политика – ДПС“. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на представянето на листите на „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ. „Ние излизаме открито с лицата си и със самочувствието на политически сили, които не са поставили ни най-малко петно върху себе си в периода на 44-тото НС, дори през цялата си политическа кариера. Никой не е повдигнал обвинения или аргументи за лобизъм, зависимости, нещо, което не може да се каже за други политически парти“, коментира Симеонов.

„За този период от време сме имали много общи позиции, подкрепяни сме били от „Воля“, ние също сме правили това за тях. Смея да твърдя, че нашите партии са поставени и изградени върху основата на икономическия патриотизъм. В предните коалиции това не се получаваше много успешно. Имаше случаи, в които НФСБ водеше продължителни парламентарни и извънпарламентарни битки с лобистка насоченост, но ние успяхме да променим тези закони и да спасим цели браншове. Имахме общия идеен патриотизъм, но нямаше другото – вътрешната спойка. Оттук е общото, което ни обединява и ни дава база за една бъдеща съвместна програма, която сме съгласували и поставя на 1 място доходите на българските граждани – чрез увеличаване на пенсиите, постигнахме 300 лв. пенсия, плюс добавка 50 лв., няма връщане назад.

В същото време Веселин Марешки водеше своята тежка борба за сваляне на цените в областта на лекарствата и горивата и успя. Горивата паднаха между 20 и 30 процента. Когато той воюваше по неговия начин с големите картели, ние го правихме по нашия парламентарен начин, но това е общото, когато говорим за първата задача – повишаване доходите на гражданите. Имаме опит, знаем как и го направихме“, заяви Симеонов. Той уточни, че НФСБ и „Воля“ ги обединява това, че и двете партии са тръгнали от нищото. „От собствените си две ръце и минимални капитали, развили сме бизнеса си, доказали сме. Гръбнакът на всяка икономика е малкият и среден бизнес. На второ място в програмата ни ще подадем ръка на него.

снимка: БГНЕС

Това означава, че трябва да продължим борбата си срещу монополите и картелите, които правят обратното – задушават малките“, посочи той. Валери Симеонов уточни, че с „Воля“ имат общи позиции и в областта на здравеопазването – да се прекрати доплащането, да се наблегне на профилактиката. „Не ни трябват болни българи, това ще се постигне, когато се обърне пирамидата на здравеопазването“, каза Симеонов и посочи, че ще работят и за край на битовата престъпност. „Не последно място – недопускане на проклятието в българската политика, на Прехода – ДПС. Това ни мотивира политически, когато те вземат управление настъпват най-тежките години и периоди. С Марешки се разбираме с половин дума, което на мен не ми се е случвало в други коалиции“, коментира още Валери Симеонов.

„С Валери Симеонов сме водачи в по една листа, защото имаме самочувствие и не залагаме резерви в други. Това каза лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по време на представянето на листите на „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“. „Двете основни партии, които се събрахме, сме „Воля“ и НФСБ, но не сме сами. Патриотизмът е представен и трябва да е във всички политически течения, към нас се присъединиха БЗНС, ОСД, БСДП, ХДП, Радикалдемократическата партия и Български демократичен съюз Радикали“, обясни Марешки. „Това, че с Валери Симеонов сме водачи в по една листа значи, че сме трезво мислещи, имаме самочувствието, че сме свършили добра работа за хората и не си слагаме резерви, за да се пишем и в други листи. Голяма част от конкурентите ни се пишат само и само да влязат в парламента“, коментира Веселин Марешки.„Най-великите в своите области избраха нашия патриотичен отбор. Всички са се доказали в областите си“, заяви той и даде пример с Димитър Пенев.

снимка: FunSports.bg

По думите му листата е добра със специалисти от всички области, доказали се. „Нашата формация ще бъде първа в историята на България, която ще изкара 4 годишен мандат, няма съмнение за участие в далавери“, заяви той и посочи, че много формации са претърпели разпад, но тяхната коалиция се отличава.Марешки представи водачите на листите в партията за предстоящите парламентарни избори.

Списък на водачите на листите на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“:

Бургас – Валери Симеонов

Варна – Марешки

Велико Търново – Антон Стоев

Видин – Биляна Маринова

Враца – Слави Нецов

Габрово – Мария Митева

Добрич – Кръстина Таскова

Кърджали – Ирина Абаджиева-Репуц

Кюстендил – Калоян Петров

Ловеч – Цветослав Цанков

Монтана – Петя Диковска

Пазарджик – Димитър Петков

Перник – Наталия Петкова

Плевен – Полина Цанкова-Христова

Пловдив – град – Елена Пешева

Пловдив – област – Борис Ячев

Разград – Гюлер Мерданова

Русе – Вихрен Бухов

Силистра -Йордан Апостолов

Сливен – Дора Христова

Смолян – Владимир Александров

23 МИР София – Пламен Христов

24 МИР София – Владислав Пенев

25 МИР София – Боряна Георгиева

26 МИР СОФИЯ-ОБЛАСТ – Цветелина Лучкова

Стара Загора – Кръстина Таскова

Търговище – Симеон Найденов

Хасково – Златко Костов

Шумен – Боряна Георгиева

Ямбол – Недко Жечев


Share Follow

Leave A Reply