„Опитах се да се запозная с предизборните платформи на политическите формации. При „Обединени патриоти“ виждаме някои идеи, които са взети от нашата платформа, но тя е нереализируема. Те искат по-малко приходи и много повече разходи. Това е неизпълнима политика, абсолютно популистка платформа и ако не бъде коригирана, тя не може да бъде изпълнена по този начин“, заяви водачът на листата на БСП в Ямбол Кристиан Вигенин пред бТВ.

снимка: БГНЕС

„От БСП имаме сериозни задачи след 4 април. Говоря от позицията на управляващи, на които им предстои да извършат сериозни реформи – в здравеопазването, образованието, съдебната система“, обяви Вигенин. Той посочи, че БСП ще възстанови достойнството на българския парламент. „През последните 4 години парламентът постигна дъно, такова, каквото не е постигано. Приемаха се закони за по два дни, от които да се срамуваш“, отчете Вигенин и подчерта, че приоритетно е било приемано лобистко законодателство.

снимка: skafeto.com

Според него един от най-големите проблеми в кризата е, че е нямало адекватна информация през цялото време. Според него нелогичните действия на премиера са другият голям провал. По думите му не са сработили повечето от мерките, закъснели с месеци – само 0,2% от БВП е отделен за помощ на бизнеса, докато в Европа предназначиха от 5 до 15%. Проблемите при ваксинационния процес са също функция на липсата на информация, според констатацията на Вигенин.

Кристиан Вигенин,
снимка: БГНЕС

„В Споразумението за партньорството, което нашето правителството е изпратило до ЕС, има унищожителни данни“, разкри Вигенин и цитира документа, че управляващите са признали, че разликите между бедни и богати са огромни. „БСП има програма за повишаване на доходите, демографската криза, подкрепа за младите. Изчислили сме така разчетите, че те да могат да бъдат реално приложени“, заяви Вигенин. „БСП предвижда да разкрие Агенция „Антикорупция“, защото няма нито един осъден за корупция“, каза още социалистът. Той обяви, че ще работи през следващите 4 години за проекта „Странджа-Сакар“, за всички граждани на Ямбол, за новата болница, нови пътища, чиста питейна вода.


Share Follow

Leave A Reply