Кирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в две радомирски села Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати от правителството и са в размер на 2 100 000 лв. „Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на правителството на ГЕРБ – община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти“, сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР – Перник Кирил Ананиев, който присъства на символичната първа копка в село Жедна. „Община Радомир получи подкрепа и в размер на 14, 8 млн. лв. по националната Програма за енергийна ефективност, както и 264 000 лв. за финансиране на ВиК обекти от МРРБ.

Образователната и религиозната инфраструктури също са подкрепени с национални средства под формата на субсидии“, посочи Кирил Ананиев и допълни, че ангажиментът към общината няма да приключи с този мандат. Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни. С изпълнението на проекта ще се подобрят експлоатационните характеристики на довеждащия водопровод, ще се намалят загубите на питейна вода и ще се подобри водоснабдяването както на селата Жедна и Негованци, така и на съседните Касилаг и Житуша.

„Отпуснатите средства от правителството за ремонт и рехабилитация на довеждащия водопровод са плод на сериозната ангажираност на местната власт към проблемите на хората“, заяви Светослав Кирилов, който е трети в листата за народни представители. На място присъстваха още и другите кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в област Перник – Десислава Ахладова, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров Стефан Маринов и Христина Георгиева.


Share Follow

Leave A Reply