Русия си запазва правото на огледални ответни мерки срещу експулсирането на двама руски дипломати от България. Това се посочва в коментара на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, предава TACC. „Още веднъж призоваваме официална София да спре да участва в лова на вещици, което е в ущърб на националните интереси на самата България. Време е да се върнем към конструктивна двустранна програма, която е много по-естествена за руско-българските отношения“, добави още тя.

Снимка: БГНЕС

Дипломатът отбеляза, че антируската „шпионска мания“ ескалира в България и това се случва в навечерието на предстоящите парламентарни избори на 4 април, както и общото влошаване на отношенията между Руската федерация и западните държави, предимно САЩ.

Миналата седмица българската прокуратура съобщи, че шестима настоящи и бивши служители на Министерството на отбраната и военното разузнаване на страната, с подкрепата на ЕС и САЩ, са задържани по подозрение в шпионаж в полза на Руската федерация. В понеделник българското външно министерство обяви двама служители на руското посолство в София за персони нон грата и им нареди да напуснат България в рамките на 72 часа.

 


Share Follow

Leave A Reply