Премиерът Бойко Борисов обяви, че до седмица новото трасе на „Тракия“ и магистралата ще е напълно отворена още за пролетния сезон.

Министър-председателят днес отново потегли на инспекция, с него бе и зам.-министърът на регионално развитие Николай Нанков.
Борисов разговаря с работници на място и ги обяви за герои на труда. Премиерът ги поздрави и за извънредната работа, която полагат на магистралата.

снимка: АПИ

„Приключват ремонтните дейности по 6-километровата отсечка на АМ „Тракия“ между п.в. „Марица“ и п.в. „Чирпан“. Ремонтът на останалите 10 км до пътен възел „Чирпан – изток“ продължава и ще завърши през втората половина на април. Ремонтът на участъка започна на 2 февруари и съм изключително благодарен на строителите, които работят много мобилизирано дори и през почивните дни, за да спазят пусковия срок, който е следващата седмица“, написа премиерът във „Фейсбук“.

„Заради некачественото строителство на нашите опоненти ремонтираме изцяло участъка на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. По това трасе обновяваме всичко – асфалт, мантинели, мрежи, канавки. На практика строим нова магистрала. Няма български шофьор, който да не помни какво представляваше пътят тук. Уж този участък беше гордостта на Тройната коалиция, а те направо са си оставили ръцете. И до ден днешен трябва да се оправя наследеното от тях“, заяви Бойко Борисов.
Пътната настилка се реконструира в рамките на 80-90 см дълбочина, разкри министър-председателят.


Share Follow

Leave A Reply