Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС във Варна Красен Кралев и кметът на Община Дългопол Георги Георгиев  откриха ново игрище за мини футбол в село Цонево. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 152 909 лева. Футболното игрище разполага с изкуствена настилка, осветление и трибуни и може да се използва от всички жители на селото.

„За мен е удоволствие да съм сред вас. Това е поредният завършен проект във Варненска област. Винаги когато откриваме ново спортно съоръжение е празник.  Игрището е с много високо качество. Поддържайте го и го ползвайте със здраве“, заяви Красен Кралев. Той зарадва отборите на Цонево и Дългопол със спортни екипи, футболни топки, флагчета и мрежи. След официалното откриване двата тима изиграха демонстративен двубой на новото игрище.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев благодари на Кралев за подкрепата, която оказва на спорта в региона. „Преди малко повече от месец министър Красен Кралев отново беше тук и сподели с нас, че в края на март Цонево ще разполага с модерно игрище за мини футбол. Днес това е факт, благодарение на него“, заяви Георгиев. В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец.


Share Follow

Leave A Reply