Папа Франциск изрази надежда тъмните времена на пандемията да приключат и хората да преоткрият благодатта на ежедневието, по време на служба в навечерието на католическия Великден.  В базиликата „Свети Петър“ присъстваха само около 200 души заради пандемията от Covid-19.

снимка: БГНЕС

Литургията започна два часа по-рано от обикновено, за да може участниците да се приберат у дома преди 22 часа – вечерния час Италия, където са наложени строги ограничения по време на празниците. В проповедта си папата припомни, че в мрачните месеци на пандемията хората трябва да се вслушат в посланието, носено от Исус, който ги приканва никога да не губят надежда. Папа Франциск призова хората да се грижат за най-нуждаещи се.

снимка: ЕПА/БГНЕС

На Великден папата ще изнесе традиционното обръщение „Urbi et Orbi“ – „Kъм града и към света“. Италия посреща празника при строга карантина в опит да овладее третата вълна на пандемията. Забранено е движението без основателна причина, допуска се гостуване за празниците само на двама души. Храмовете са отворени, но хората са призовани да посещават само най-близките.


Share Follow

Leave A Reply