“Ще предложим Цвета Караянчева за председател на Народното събрание”. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео във “Фейсбук”. “Тези нови лица в политиката са старите нови, те са от 30 години, водейки политически предавания. Всяка вечер в прайм тайма се подготвяше политически проект. Те възпитаха цяло поколение така”, заяви Борисов. Сега Слави Трифонов е на друга сцена, на която трябва да се взимат решения. “Неслучайно в лидерските двубои аз ги победих. Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат. За мое щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия. Имаме яки структури, кадърни кметове. Знам как партията се би за тях. Другият път по-внимателно с критиките, за да не им създадем дискомфорт, те направиха много за градовете си. Аз ги разбирам, бил съм кмет”, каза Борисов.

“Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжите, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място”, каза още премиерът. “Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет. Аз съм готов с кабинета, но днес ще ви съобщя кой ще ви бъде премиер”, каза още тя. Не че аз съм уморен, остарял.. за пети път, хората избират лидера за премиер.

“Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова вече грозно постъпваха през тези месеци тези хора -към семейството ми, към дома ми. Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват.За това се оттеглих от парламента, Даниел Митов е кандидатът за премиер – човек с ясна проевропейска и натовска ориентация”, каза още той. “Сега ще се отдръпна като премиер и като депутат, да видим ще забравят ли кой е Бойко Борисов. Щели да питат за плана за възстановяване. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Цяло лято защо не написахте, като бяхте сигурни, че ще управлявате?”, каза той. “Да видим Христо Иванов сега дали пак ще стъпи на “Росенец”, каза още Борисов. “В следващите дни ще изтеглим контингента от Афганистан”, добави Борисов. Той предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система. ГЕРБ и СДС ще имат обща парламентарна група “ГЕРБ-СДС”, като ще бъде предложен и министър от квотата на СДС. Няма нищо по-добро от забравеното старо”, каза в заключение Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply