„Новите победители“ от „Има такъв народ“ не обелват и дума за бъдещите си творчески, пардон, управленски планове. Програма, приоритети, капацитети – ни вопъл, ни стон по линия на политическия фактор „Има такъв народ“. Изненадващо обаче от партийната телевизия дясната ръка на Слави Трифонов в ИТН смело и (без)отговорно заплаши журналист на Нова телевизия с „рязане на крайници“ заради…заради лапсус.

снимка: БГНЕС

Още не взели властта, новите лидери се прицелиха в журналистите. Вчера в обедната емисия репортерът Благой Цицелков неволно вместо „Изправи се! Мутри вън!“ споменава „Има такъв народ“ като готовност да получат подкрепа и от ГЕРБ, и от ДПС. Веднага след това в излъчения репортаж става ясно, че информацията е поднесена коректно. Въпреки това от ефира на 7/8 тв Тошко Йорданов заявява, че ако сме във времето на хан Крум „щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“ заради изречената според Йорданов лъжа.


По-късно в официална позиция ръководството на Нова телевизия защити репортера си и изрази притеснение от крайната позиция на дясната ръка на Слави Трифонов:

„По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации – репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи.“

Засега лидерът на „Има такъв народ“ мълчи. Слави Трифонов е изолиран заради коронавирус. Но сигурно има достъп до социалните мрежи, които са основната му трибуна за важни съобщения. Засега такова по повод заканата срещу Цицелков няма.

Снимка: БГНЕС

Поведението на „новите победители“ предизвика вълна от възмущение в интернет. Но за някои не е изненада. Преди политическия възход на Слави Трифонов, в музикалното му творчество „уважението“ към журналистите ясно беше изразено в песента „Няма такава държава“. Та…“ Добър вечер, уважаеми зрители! Спите ли?“…много поздрави от „новите победители“.


Share Follow

Leave A Reply