„Задържаният в четвъртък полицай е бил куриер на бутикова дрога – хероин, марихуана и амфетамин. Дирекцията наблюдаваше служителя два месеца, при поредната му доставка беше задържан. Той си беше позволил да осъществява тази дейност дори по време на отпуск и болнични”, обясни директорът на дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР – Стефан Банков в ефира на NOVA.

Служителят от оперативния състав на Вътрешното министерство беше задържан в столичния квартал „Студентски град”. Мъжът е служител в СДВР към 6 РУ. В зависимост от количеството, той е получавал различни суми, като минималната е била около и над 1000 лв.Само за една седмица от Дирекция „Вътрешна сигурност” задържаха служител от Икономическа полиция в Костинброд ,който е взимал подкупи. Арестуваха и жандармерист, обирал жилища в богатите софийски квартали.

снимка: БГНЕС

„Вчерашният ден е получен анонимен сигнал във „Вътрешна сигурност“ към МВР, че същият следобед се подготвя сделка с участието на полицай за продажбата на голямо количество наркотично вещество. В тази връзка е организирана съвместна акция между служители на СДВР и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, в рамките на която този служител е спрян за проверка в района на „Студентски град“, управлявайки лек автомобил. При проверката той е признал, че държи в себе си наркотично вещество“, обясни прокурор Невена Зартова. По думите ѝ поради това е извършен обиск на лицето и претърсване на лекия автомобил. „При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е намерена топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. Това каза на брифинг административният ръководител на Софийската районна прокуратура (СРП) прокурор Невена Зартова във връзка със задържан полицай при специализирана операция, проведена на 15 април

снимка: БГНЕС

Непосредствено след това е направен и полеви тест на тези две вещества, който потвърждава, че те са кокаин и марихуана. Служителят от своя страна е отказал проверка с тест за наркотици. Той е бил в болничен по това време, не е изпълнявал служебните си задължения. Незабавно е образувано досъдебно производство“, допълни Зартова. Тя уточни, че днес материалите са докладвани на Софийска районна прокуратура. „Лицето е привлечено към наказателна отговорност за притежание на наркотици и е задържано за срок до 72 часа“, коментира тя и допълни, че докато е управлявал автомобила си, полицейският служител е бил сам. „Той е служител на 6-о Районно управление“, добави Зартова.


Share Follow

Leave A Reply