Вкараният в затвора руски опозиционер Алексей Навални каза днес, че затворническата управа го заплашва, че ще му сложи усмирителна риза, за да го храни насила, ако не спре гладната си стачка, тъй като здравето му сериозно се влошава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
44-годишният Навални, един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин, обяви гладна стачка в края на март в знак на протест срещу отказа на затворническата администрация да го лекува правилно от остри болки в гърба и крака.

Управата на затвора заявява, че му осигурява правилно лечение, но той го отказва и настоява да бъде лекуван от избран от него лекар, извън персонала на затвора, което му е било отказано. В акаунта си в Инстаграм Навални каза, че има световъртеж, но може да ходи. „Тази сутрин една жена полковник застана над мен и каза, че кръвните ми изследвания показват сериозно влошаване на състоянието и (има) риск. Ако не спра гладната стачка, те са готови да ме хранят насила“, написа Навални.
„Тя продължи да ми описва насладите от храненето насила. Усмирителна риза и други удоволствия“, допълни с ирония опозиционерът.


Share Follow

Leave A Reply