В Министерството на финансите са проведени ключови кадрови рокади. Росица Велкова, която до миналия понеделник бе заместник-министър на Кирил Ананиев, вече оглавява дирекция „Държавни разходи“.

От министерството потвърждават за промените, както и че такава предстои за другия заместник – министър в кабинета, а именно – Маринела Петрова, предаде БНР.

Преди да стане заместник – министър Росица Велкова заемаше заместник – директорско място в дирекция „Държавни разходи“, припомнят от финансовото министерство. До миналия понеделник тя е оглавявана от Владимир Петров, който е в пенсионна възраст и е освободил мястото по собствено желание, уточняват от ведомството. Промяната вече е видна и на сайта му, а от изпратената позиция става ясно, че Маринела Петрова също ще се върне в дирекцията, където е работила преди да заеме поста заместник – министър.

В позицията на министерството не се споменава началникът на кабинета Надежда Петрова, но категорично се подчертава, че традициите в кадровата политика са на приемственост, като с натрупването на знания и опит се увеличават отговорностите на съответните служители.


Share Follow

Leave A Reply