„Водят ли се задкулисни преговори за съставяне на правителство с мандата на „Има такъв народ“ и с подкрепата на „Демократична България“, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“. Това обяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Тома Биков от парламентарната трибуна. В петък беше утвърдено ядрото на новото парламентарно мнозинство, което се очерта с избора за председател на 45-ото Народно събрание. В това ново мнозинство влизат парламентарните групи на „Има такъв народ“, „Демократична България“, ДПС и „Изправи се! Мутри вън“.

снимка: БГНЕС

То функционира целенасочено и организирано не на база на политическите и публичните си заявки, не на базата на идеологически и идейни съответствия, а на базата на общи задкулисни действия. Няма да се фокусираме върху думите на представителите на тези формации, а върху делата им“, заяви още Тома Биков. Той припомни, че по време на петъчното заседание новото мнозинство е избрало председатели на трите най-важни комисии в парламента.

снимка: БГНЕС

Той поясни, че Георги Ганев е бил избран за председател на Бюджетна комисия с гласовете на „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън“ и от ДПС. „Въздържали се“ бяхме 66 депутати от ГЕРБ – СДС и 38 депутати от БСП. “ Изводът от този резултат е само един. Без подкрепата на ДПС г-н Георги Ганев нямаше да бъде избран за председател на Бюджетната комисия. Далеч сме от илюзията са плод на спонтанен ентусиазъм сред депутатите на „Има такъв народ“, „Демократична България“, ДПС и „Изправи се! Мутри вън“. Не вярваме, че кандидатурите на партиите от протеста са били подкрепени от ДПС, защото са били единствените безспорни“, каза още Тома Биков.


Share Follow

Leave A Reply