На 24 април от 10.00 часа в Плана планина държавният глава Румен Радев ще даде началото на президентската инициатива: „Да засадим дърво, да възродим българската гора“. Инициативата за залесяване ще се реализира на различни места в цялата страна с подкрепата на учебни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен.
В подножието на Плана планина президентът ще направи обръщение към участниците и ще даде старта на инициативата като засади бели брези. Заедно с държавния глава в залесяването ще участват представители на програмата „Младежка награда на херцога на Единбург – България“, на BESCO – Българската стартъп организация, студенти и ученици.

снимка: Аделина Ангелова

В същия ден в залесяването ще се включат представителите на редица учебни заведения: Лесотехническия университет в София, чиито студенти ще засаждат дървета на регламентирани предварително горски терени, Висшето училище по далекосъобщения и пощи в София – в двора на учебното заведение, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – на територия, прилежаща към новия корпус на висшето училище, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” – на територия на университета, Техническия университет в Габрово – на хълма, разположен между двата корпуса на университета и СУ „Димитър Благоев“ в гр. Свищов на брега на р. Дунав.


Share Follow

Leave A Reply