“Поздравявам Ви за рекламата на България, която правите на пазар Румъния. Считам, че е много успешна.” Това заяви Н. Пр. г-жа Бръндуша Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния на работна среща с вицепремиера и министър на туризма в оставка Марияна Николова, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

„Румъния е наш приоритетен икономически и политически партньор, заемащ челни позиции по отношение на търговския стокообмен и преките чуждестранни инвестиции в нашата страна“, посочи вицепремиерът. Тя допълни, че сътрудничеството в областта на туризма също е изключително интензивно. Тя коментира още, че въпреки огромните предизвикателства ние съхранихме голяма част от постигнатите резултати преди глобалната криза. Министър Николова подчерта, че Румъния се обособи като най-устойчивият туристически партньор на страната ни през последните години, а ние подпомогнахме процеса, поддържайки политика на максимално отворени държавни граници.

снимка: Pixabay

„На прага ни е летният сезон на 2021 година и ние искрено разчитаме, че отново румънските туристи ще бъдат най-много от всички на нашето Черноморие“, каза вицепремиерът. По думите ѝ утре се предвижда здравните власти да обявят начините за влизане в страната и ние очакваме нашите гости от Румъния.Министър Николова коментира, че според нея тези опции ще помогнат да имаме по-добър сезон от този през 2020 г. За целта България и Румъния продължават да си взаимодействат изключително ефективно на равнище Европейска комисия, те работят активно и по линия на други формати като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, разясни тя.„Благодаря за информацията, която ни представяте за началото на сезона“, каза Предеску. Тя уточни, че румънските граждани търсят данни за възможностите за влизане в България и е важно възможно най-ранно такава да им бъде предоставена, за да могат да планират своите пътувания в страната ни. Посланикът подчерта още, че Министерството на туризма винаги може да смята посолството за свой партньор и благодари за навременната среща.


Share Follow

Leave A Reply