„Това което постигаме до момента показва правилния път, по който трябва да вървим заедно, обединени в битката срещу коронавируса“. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг на Националния оперативен щаб. По думите му страната ни постигна изключително много в битката срещу коронавируса в сравнение с други държави, които предприемат по-строги мерки, но въпреки това заболеваемостта е висока. Според него постигнатите резултати се дължат на много работа и на българските граждани, които спазват мерките. По думите му при лекарите вече е достигнат колективен имунитет.

„Искам да призова всички български граждани да бъдем разумни и да спазваме мерките“. Днес ще бъде издадена заповед, с която ще забраним влизане от Индия заради индийският щам и от още няколко държави, за да се запази постигнатото. Относно „зелените коридори“ Ангелов уточни, че ваксината, която ще се поставя е на „Пфайзер“.

„Към момента извършените ваксинации са 775 601. До дни с този темп на имунизация можем да надминем 800 хиляди ваксинирани български граждани. Най-много използвани дози са тези на Pfizer, следват AstraZeneca и Moderna. Ваксинациите се извършват основно в лечебни заведения, където има разкрити имунизационни кабинета”, посочи председателят на Националния ваксинационен щаб професор Красимир Гигов.


Share Follow

Leave A Reply