Откриха икономиста Владимир Каролев в Пирин. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Състоянието му се определя като много тежко. От болницата в Разлог обясниха, че Каролев е с множество политравми и тежка черепно-мозъчна травма. Икономистът е реагирал на болка в минутите на откриването му. Състоянието му позволява да бъде транспортиран до лечебно заведение в София. Издирването на Каролев е продължило 12 часа. Открит е в безсъзнание в 00:40 ч. Изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

снимка: Уикипедия

Предполага се, че Каролев се е наранил след падане, продължило около 400 метра. Инцидентът се е случил на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. „Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили”, категоричен е Методи Баневски от ПСС.  „Липсата на хеликоптер е огромен проблем и ние продължаваме да бъдем в изключително допотопна ситуация. Единствената държава в Европейския съюз, в която отнема часове екипите на спасителната служба да се съберат, стигнат пеша и после да транспортират пострадалия извън терена”, коментира Димитър Димитров от Българската лавинна асоциация.

„Има опасност за живота на икономиста Владимир Каролев“. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Владимир Каролев ще бъде транспортиран от болницата в Разлог до „Пирогов“, където ще продължи неговото лечение. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и в момента е в медикаментозна кома, обяви директорът на болницата проф. Асен Балтов. Каролев ще бъде настанен в неврохирургична реанимация, уточни той и увери, че лекарите в Разлог са направили необходимото. „Към момента е със сериозен риск за живота му. Такъв тип травма може да се лекува в специализирана клиника“, добави и министър Ангелов.


Share Follow

Leave A Reply