Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се противопоставят на предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма.

снимка: Българска асоциация на заведенията

„Пуснахме две становища за седмица. Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше сформирано правителство. Всичко, което постигнахме като договорки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада ужасно много. Нуждаем се от помощ до края на годината, защото голяма част от времето не работехме”, каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов. Според него служебният министър трябва да е от бранша. „Той трябва да е професионалист и да обедини сектора, да припознае ресторантьорството като част от туризма“, поясни Алибегов.

снимка: БГНЕС

„Ние сме представители нашето предложение на президента. Решението е негово. За пореден път се прави опит да се разделя нашия сектор. Единствено хотелите бяха изключително ощетени. Те не бяха компенсирани по никакъв начин”, каза Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 


Share Follow

Leave A Reply