МВР призова абитуриентите да бъдат внимателни по време на празниците за завършването им. От ведомството напомнят, че шофирането с превишена скорост и излизането от прозорците на автомобилите често води до инциденти. От вътрешното министерство обясняват, че всяка година се регистрират инциденти вследствие на неразумни действия от страна на абитуриенти.Най-често те са свързани с шофиране с превишена скорост и излизане на абитуриентите от прозорците на автомобила. Често има инциденти и с мотори, които в последните години също се превърнаха в актуален начин за отбелязване на празника на завършващите ученици.

снимка: БГНЕС

И тази година от вътрешното министерство ще осигурят присъствие около местата, където се очаква да се съберат най-много абитуриенти. Засилени мерки ще има и около заведенията, където се очаква да има празнуващи. За по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите, призовават експерти по пътна безопасност. Сред най-честите грешки, които се подценяват от младите хора, са употребата на алкохол и неправилно придвижване с автомобилите.

снимка: БГНЕС

Заради приповдигнатото настроение и еуфорията около абитуриентските балове някои от шофьорите допускат грешки и създават предпоставки за пътни инциденти. Важна е намесата на родителите, казва експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков, и е добре те да знаят как е организирано пътуването в деня на бала


Share Follow

Leave A Reply