„Обърках се за фурмите”. Това заяви собственикът на „Градус“ Иван Ангелов по време на разпит в прокуратурата. Той допълни, че не ги е продавал, а са били дарени. Бизнесменът Иван Ангелов и земевладелецът Светослав Илчовски участваха в Комисията по ревизия на правителството, където и двамата хвърлиха обвинения един срещу друг.

Светослав Илчовски разказа в парламента, че бизнесът на Иван Ангелов се разраства под личната опека на бившия премиер Бойко Борисов. Според думите му лидерът на ГЕРБ дори съдействал за фиктивното повишаване на цената на акциите им на българската борса. Илчовски направи серия твърдения за търговия с влияние и корупция по време на две поредни заседания на временната комисия.

Иван Ангелов присъстваше на второто и отрече думите на агробизнесмена, но от изслушването му стана ясно, че действително е близък с Борисов, който нееднократно е лобирал в полза на бизнеса му пред чуждестранни власти. Помогнал и в сделката с месо и зеленчуци срещу фурми и маски с Обединените арабски емирства. В Комисията собственикът Иван Ангелов каза, че е продал фурмите, пристигнали от Обединените арабски емирства, които бяха дарени на БЧК, и то с печалба. Той посочи, че е дарил пилешко месо и хранителни продукти. „Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба“, заяви тогава той. Днес на разпита в прокуратурата Иван Ангелов отрече тези си твърдения като заяви, че фурмите са грешка. Фурмите са дарение на БЧК. Не съм продавал фурмите. Фактическа грешка беше, просто грешка“.


Share Follow

Leave A Reply