Близо 500 души се възползваха от „зелените коридори“, организирани от Столична община и СРЗИ, съобщава Министерство на здравеопазването.
Мобилни екипи за ваксинация започнаха работа през изминалата събота и неделя в столични паркове. Те бяха разположени на входа на Борисовата градина, откъм Орлов мост, на бул.“Възкресение“ в „Красна поляна“ и на един от входовете на Южния парк, откъм булевард „Гоце Делчев“. Използваните ваксини бяха на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, която е еднодозова. Като при избора на „Янесен“ се получава на място ваксинационния сертификат. При избора на другите ваксини се дава указания къде да се извши втората доза.

Инициативата за разкриване на „зелени коридори“ в столичните паркове е на кмета на София Йорданка Фандъкова и на СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ. През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в осем от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има „зелени коридори“. Имунизацията там става след предварително записване, припомнят от Столичната община.


Share Follow

Leave A Reply