Ивайло Дерменджиев е новият председател на Висшия адвокатски съвет, съобщиха на официалната си интернет страница от съвета. Той има завидна адвокатска практика и висок професионален авторитет, сред клиентите на неговата кантора са и много държавни институции по емблематични дела, последното от които е делото на Министерството на отбраната за доставката на военни хеликоптери Eurocopter. Дерменджиев е почетен консул на Кения в България.
Това, което отличава кандидатурата на Дерменджиев, е, че той се заявява заедно с много силен екип от кандидати за членове на новия ВАдвС, все авторитетни имена в професията – проф. Ангел Калайджиев, Асен Георгиев, Бойко Ботев, Валя Гигова, Димитър Вълчев, Ели Христова, Златимир Жечев, Ина Лулчева, Катерина Михайловска, Красимир Краев, Красимира Иванова, Нина Седефова, Стефан Гугушев и Ценимир Братоев. Сред този елитен екип кандидатурата на Дерменджиев е издигната на вътрешен избор, свидетелства самият той. А друг момент от посланията на този отбор е, че в тях се акцентира и върху работа за обществено ангажирана адвокатура, с активна роля за обезпечаване върховенството на правото, мониторинг на законодателните инициативи и др.

Той е бил избран на първи тур със 176 от общо 308 гласа. За членове на съвета на първия тур са избрани проф. Ангел Калайджиев (195 гласа), Ина Лулчева (184 гласа), Валя Гигова (183 гласа), Ели Христова (183 гласа) и Красимир Краев (172 гласа).


Share Follow

Leave A Reply