ГЕРБ иска проверка източвал ли е ДДС шефът на НАП Румен Спецов. Това съобщиха на брифинг в централата на ПП ГЕРБ.

снимка: ПП ГЕРБ Фейсбук

От изявлението на бившия вицепремиер Томислав Дончев стана ясно, че по времето, когато избухна скандала с къщите за гости, от ГЕРБ незабавно са се разделили с Александър Манолев, който беше замесен. Дончев коментира и мерките в полза на бизнеса, който бяха оповестени по-рано на пресконференция в МС. По думите му нови мерки няма, а мярката 60 на 40 се продължава, но не чрез безвъзмездна помощ, а чрез кредити.


„На 14 май т.г. служебният министър Василев назначава Румен Спецов да ръководи НАП. За него от сайта на НАП става ясно каква е била неговата ангажираност в Агенцията”, заяви Александър Иванов. „Следват обаче въпроси. Питаме вярно ли е, че докато е бил служител на НАП в София той е притежавал дружества, търговски дялове и е бил управител на фирми в Добрич. Когато е притежавал такива дялове, той попълвал ли е декларация за съвместимост по чл. 9 ал.5 от закона за НАП, че няма участие, дялове или не е управител в никакви търговски дружества? Вряно ли е, че е бил собственик и управител на „Гранекс Трейдър” – дружество, реализиращо обороти от милиони от продажби без самото то да има активи, сметки за ток, да има наети трудещи се на трудов договор?”, посочи той.

снимка: ПП ГЕРБ Фейсбук

„Всички ние се намираме в безпрецедентна ситуация по отношение на НАП”, заяви Кирил Ананиев. „За първи път, откакто аз работя в Министерството на финансите започва да се организира проверка не срещу кого да е, а срещу изп.-директор на Агенцията. Това е прецедент и то може да влезе в учебниците, по които учат младежите. Това силно демотивира персонала, който работи в НАП, което може да доведе до спад от планираните от държавата приходи”, категоричен бе той.

„Срамно е шефът на НАП да е обвързан с тези процеси на източване на ДДС. Надявам се, че в Харвардския университет, който той е завършил тази програма също е била засегната и той е длъжен да знае как да постъпи в този момент. Ако е забравил, ще го помоля да си припомни, но път за такава проверка има. Към НАП има информационна система „Контрол”. В нея влизат всички хора, за които има подозрения, че източват ДДС или други данъци“, посочи Ананиев.


Share Follow

Leave A Reply