Мобилен ваксинационен пункт ще работи от 16 юни на пл. „Александър Батенберг“, а през почивните дни, ще бъде преместен на Терминал 1 на „Летище София“. Работното му време ще е всеки ден от 9:00 до 18:00 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ.

снимка: БГНЕС

За това съобщава  кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук. Фандъкова благодари на фондация „Благотворителност и милосърдие“, която е дарила мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция. Кметът посочва, че за нея е важно да бъде предложен лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу коронавирус,  да го направят.

снимка: БГНЕС

„Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за през този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове – мол „Парадайс“ и мол „Сердика“. Инициативата за ваксинация в МОЛ-а дойде от техните управители, като се надяваме, че и други ще се включат“, отбелязва столичният кмет. По думите й е важно да използваме пролетта и лятото така, че възможно най-голям брой хора да се ваксинират. „Колкото по-голям е техният процент, толкова по-лесно ще посрещнем есента и зимата, без да стигаме до нова вълна на заразени и тежки ограничителни мерки“. Фандъкова апелира гражданите да се ваксинират и припомня, че разполагаме с достатъчно ваксини и всеки може да избере ваксината, която предпочита или му е препоръчана от неговия личен лекар.


Share Follow

Leave A Reply