„Възложих експертни проверки в държавните дружества включително и в Спортния тотализатор. Имаме много сигнали за дружества към Министерството на спорта.“, това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

снимка: БГНЕС

„Прави впечатление, че младежки организации участват в програми за превенция на хазарта. Откакто съществува една от тези програми, от 2017 г., са заделени около 2 млн. лева, а за тази година са заделени над 5,4 млн. лева при положение, че на пазара има само един играч, а в предишни години играчите са били повече“, заяви той. Кузманов разкри, че бившият спортен министър Красен Кралев е обявил конкурс по програмата на 12 януари, който е прекратен на 27 януари. „Интересно кратък срок за толкова много пари. Той не е направен по правилата – без външни оценители е и без правила. Има пълен субективизъм при класирането на участниците. При три от класираните фирми има свързани лица.“, посочи министърът на младежта и спорта.

снимка: ГЕРБ

„Почти едни и същи хора печелят конкурсите. Някои от тези хора са спечелили милиони федерацията по ММА, спортен клуб ИПОН, а това са федерации за младежта, не за спорт. Сумите не са за пренебрегване, важно е резултатът от тези програми да излезе налице. Срокът на тази програма е септември месец, уточни Андрей Кузманов. Докато сме на тези места, тази грозна практика ще бъде прекратена и решенията ще се вземат абсолютно прозрачно.“, подчерта той.

 


Share Follow

Leave A Reply