Кметът на “Лозенец” Константин Павлов сезира главния прокурор за продължаващото строителство на обекта “Златен век”, съобщава той на страницата си във Фейсбук. Той сезира прокуратурата за двете заповеди на главния архитект на София, които според Павлов са невалидни, тъй като се отнасят до несъществуващ акт. “Надявам се и накрая да получим мнение по същество, а не между другото, за валидността на разрешението за строеж”, посочва кметът.

снимка: БГНЕС

Строителството на “Златен век” беше подновено, след като ВАС през май окончателно отмени заповедта на началника на ДНСК за спирането му. Районният кмет смята, че самото разрешително за строеж, издадено от главния архитект на София, е нищожно. Затова Павлов отстоява позицията, че строителството е незаконно.

снимка: БГНЕС

“Извън моите компетенции като кмет на район е оспорването на актовете на главния архитект на Столична община. Ръководената от Вас прокуратура може да упражни правото си на протест по чл. 215, ал.1 от ЗУТ и да поиска прогласяването на нищожността на Заповед РА51-74 от 2 май 2018 г. и Заповед РА51-154 от 6 август 2018 г. на главния архитект на Столична община”, се казва в искането на Павлов до Иван Гешев.

 

 


Share Follow

Leave A Reply