ПП ГЕРБ – Благоевград откри предизборната си кампания за парламентарните избори, както и тази за предстоящите кметски избори в града. На събитието бяха представени кандидатите за народни представители на партията за Благоевградски многомандатен избирателен район. Водач на листата е Росен Желязков, следван от Бисер Михайлов и Георги Динев.
Водещ на събитието беше Влади Въргала. Пред присъстващите той заяви, че идеята е тази вечер да не бъде един предизборен щаб, а един човешки разговор. Областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков каза, че това, което отличава всички в залата от всеки друг политик или партия е, че имат нещо зад гърба си. „Ние не говорим какви са другите, а какво сме постигнали и какво можем да направим още. Говорим за идеи, за проекти, за резултати”. Той допълни, че другите партии клеветят ГЕРБ, защото няма как да отрекат увеличението на пенсиите и на заплатите, няма как да не виждат изградените пътища, обновените детски градини и училища. „Какво им остава тогава: остава им да си измислят и да скалъпват истории. Защото, щом не могат да атакуват нас, ще громят доверието в нас. Ще удрят по съвестта на хората, които гласуват за нас. Ще ги карат да се съмняват, да не ни вярват, да се срамуват, че ни подкрепят”, заяви Новаков. Той призова симпатизантите на най-голямата политическа сила в България да не се поддават на манипулациите, тъй като винаги ще има кой да напада силните.

Снимка: БГНЕС

Водачът на листата на ГЕРБ Росен Желязков заяви, че на предстоящите избори гласът на всеки ще има значение за бъдещето на страната ни. Според Желязков изборът винаги се прави от хора със свободна воля. „За ГЕРБ гласуват разумните хора. Неслучайно демографията показа, че най-масово хората между 30 и 60-годишна възраст са подкрепили ГЕРБ на предходните избори. Това са осъзнатите, успешните хора“ допълни той. „Какви са упреците към нас – били сме системна партия? Да, системни сме, защото сме за парламентарна република с пазарна икономика, където младите успяват. Постигнахме рекорди в брутния вътрешен продукт на държавата, в кредитния ни рейтинг. Това са обективните неща, срещу които се вадят несъстоятелни аргументи. Постигнахме стабилна среда, в която хората разгръщат своя потенциал, развиват се като свободни европейци”, допълни Росен Желязков. По думите му така наречените партии на протеста се крият зад паравана на служебния кабинет, който няма да има значение, но е там, за да създава страх и да обезценява постигнатото. „Зад харвардския чар стои озъбеният реваншизъм и сянката на Държавна сигурност. Това, което се предлага, е подмяна. На изборите ние ще сме първа политическа сила, с която всички ще се съобразяват. При нас има промяна, а не подмяна и листата на Благоевград е с млади и амбициозни хора”, каза в заключение Росен Желязков.

Припомняме, че ГЕРБ – Благоевград отложи откриването на предизборната кампания, насрочено за миналия петък, заради трагичния инцидент с българския пилот майор Валентин Терзиев, който падна със самолета си в Черно море при изпълнение на нощна бойна задача. След като в четвъртък миналата седмица Министерството на отбраната обяви майор Валентин Терзиев за загинал, ръководството на партията в Благоевградска област взе решение да отложи провеждането на официалното събитие.


Share Follow

Leave A Reply