„Огромна чест и отговорност е за мен да застана за пореден път пред този силен екип и заедно с тях да поискаме вашето доверие. Отборът на ГЕРБ и СДС показа последователност, приемственост и визия за бъдещето с младежките попълнения.“ Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област д-р Даниела Дариткова на официалното представяне на листата пред членове и симпатизанти на партията. 

 

снимка: ПП ГЕРБ

Събитието бе открито от Николай Мелемов – областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян, който изтъкна, че ГЕРБ винаги е била близо до хората по мироглед и по дух, и няма да промени своя стил. По думите на Дариткова във времето ГЕРБ поема само постижими ангажименти и постигнатото е факт, но чрез нечестна игра се подменя волята на хората. „Демокрацията означава да се съобразиш с волята на избирателите, а тяхната воля на 4 април беше много ясна – ГЕРБ беше първа политическа сила, с най-много народни представители. Само ние предложихме пълен състав на правителство и въпреки това 169 депутати от различни политически сили, с уж коренно противоположни политически разбирания, се обединиха срещу нас, за да подменят волята на българите.“, каза още Дариткова

снимка: ПП ГЕРБ

„Единственото, което се случи в 45-ото Народно събрание, бе, да се изработи Изборен кодекс, който ограничи правата на българските граждани, защото е факт, че само гласуване на машина води до напрежение и отказ даже от гласуване на много хора. Води до притеснение за това дали няма да бъде подменен вотът на българите. На това ние можем да отговорим с ясна позиция и подкрепа отново за политическа партия ГЕРБ“, посочи д-р Дариткова. Тя подчерта, че българите не искат да се събуждат всеки ден с новини за уволнения, изчегъртване, ревизии. 

снимка: ПП ГЕРБ

„Нека да си спомним, че само допреди два месеца ние градихме България. Всяка седмица чувахме за нови построени обекти и придобивки за хората, въпреки пандемията и здравната криза, която преодоляхме всички заедно. Въпреки всичко това, България има добри резултати и ще може да се съвземе икономически. Нека да гледаме напред, защото няма как да бъдат изчегъртани постиженията в Смолянска област, няма как да бъдат изчегъртани 132 милиона инвестиции за 10-те години в 10-те общини на областта. Няма как да бъдат изчегъртани 20 милиона повече в образователна инфраструктура за последните 4 години. Това дава своите резултати, защото отново сме на първите места при националното външно оценяване и това е повод за гордост. Няма как да бъдат изчегъртани повече от 100 милиона инвестиции в пътна инфраструктура, която е изключително важна за региона. Няма как да бъдат изчегъртани всички симпатизанти, всички хора, които вярват на ГЕРБ“, каза още тя в емоционалното си слово. 

снимка: ПП ГЕРБ

Даниела Дариткова припомни легендата за Орфей и Евридика, и мига, в който митичният герой губи любимата си – когато поглежда назад.  „Ние никога не сме гледали само назад. Стъпили сме здраво на постигнатото, но чертаем бъдещето с ясни цели и перспективи“, подчерта д-р Дариткова. Перифразирайки писателя Николай Хайтов с думите му: „Едно е да можеш, друго е да знаеш, трето и четвърто е да го направиш“, тя отбеляза: „Ние, от ГЕРБ, знаем, можем и ще го направим, защото сме силни, единни и работим в интерес на България. Номер 5 на 11-ти юли за нова победа!“

снимка: ПП ГЕРБ

Колегата ѝ д-р Красимир Събев – втори в листата, изрази удовлетворение от факта, че на официалното събитие са дошли от всички краища на областта. „Мисля, че може да приведем в изборен резултат този ентусиазъм. Вярвам, че Смолян има резерв от поддръжници на ГЕРБ и няма да се оставим да ни изчегъртат, защото сме устойчиви. Това, което аз мога да обещая, е, че ще бъда достоен представител на областта, ще си гледам работата съвестно във всеки възможен час. Надявам се на 11-ти юли да се поздравим с успех и да направим областта първенец!“, заяви той.

Доскорошният областен управител Недялко Славов – трети в листата, благодари за позитивизма, усмивките и заряда не само на тази среща, но и във всички предизборни събития. „В тази кампания всички сме омерзени от организираната пропаганда срещу ГЕРБ и опитите да бъде омаловажено това, което постигнахме“, посочи Славов. По думите му алтернативата е в тези крещящи „умни и красиви“ хора, способни единствено да създават интриги, да репресират и шантажират по начин, който почти бяхме забравили.

„Считам, че срещу това трябва да се противопоставим с усилията на всеки от нас, за да може позитивно, решително и убедително да посочим постигнатото и това, с което се ангажираме за в бъдеще. Под благовидните фрази „Рестарт на държавността“ и „Ревизия“ всъщност вървят много неприятни процеси за България. Нас не ни притеснява ревизията, а това, че изпадаме в безвремие, от което България много трудно ще се възстанови. От нас зависи колко време ще им дадем да управляват!“, подчерта Славов. Той препоръча да се обясни на избирателите, че „красивите“ са силни само в крясъците, но не в съзиданието и истинската работа, че инвестициите в Родопите и страната могат да продължат само ако ГЕРБ е в управлението. 


Share Follow

Leave A Reply