„Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения. През изминалия мандат правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия.“

„Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за доброто на Църквата и хората от областта!“ Това заяви водачът на Коалиция ГЕРБ – СДС и ексминистър на вътрешните работи Христо Терзийски, който присъства на официалното откриване на новата сграда на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Събитието уважиха и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева. 

Обновената сграда се намира в двора на храма „Св. Димитър“ в град Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий. Наместничеството получи като дар копие на  Бачковската чудотворна икона. 

„На Архиерейското наместничество желая от сърце здраве, благоденствие и успех в предстоящите начинания!“, пожела от своя страна кандидатът за народен представител Михаела Крумова. „Голяма радост е за мен да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеци сградата бе основно ремонтирана. Много труд и средства се положиха, за да може тази сграда, която досега пустееше, да функционира“, каза още архимандрит Исаак. 

       


Share Follow

Leave A Reply