Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града от днес. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят от 13.00 до 18.00 часа днес и на 20 юни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина.

снимка: БГНЕС

С тях „зелените коридори“, разкрити от общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 8. Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души. Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. „Гоце Делчев“), „Борисова градина“ (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда 4“), парк „Дружба“ до Културен институт „Искър“ и в кв. „Красна поляна“ (паркинга на Т-Маркет на бул. „Възкресение“). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

снимка: БГНЕС

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина, е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на летище „София“. Автобусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.


Share Follow

Leave A Reply