Подписани са договорите за разширение на 3 самостоятелни детски ясли в три столични района. Новите корпуси ще осигурят места за общо 10 нови групи или 200 деца до 3-годишна възраст.
В СДЯ 21 „Бон-бон“ (район „Триадица“) и СДЯ 51 (район „Красна поляна“) ще бъдат изградени пристройки за по 4 нови групи, а в СДЯ 23 „Ралица“ (район „Лозенец“) – за 2 групи. В момента и в трите детски заведения се отглеждат по 4 групи деца. Това съобщи през профила си във Facebook Дончо Барбалов – зам.-кмет на Столична община с ресор „Финанси и здравеопазване“.

снимка: БГНЕС

Фирмите, спечелили обществените поръчки, предстои да подготвят проектите, след което ще се пристъпи към строеж на новите корпуси. Стойността на трите пристройки е над 9 млн. лв. Предвижда се обектите да са напълно готови до края на 2023 г.

Започна вече строителството на разширения и на други две детски ясли – в СДЯ 31 („Красно село“) за 2 нови групи, и в СДЯ 35 („Триадица“) – за 4 групи. Тези обекти по план трябва да са готови до края на 2022 г. След като бъдат изградени новите корпуси на яслите, по договор трябва да бъдат обновени и старите сгради на детските заведения. Към момента в 24-те самостоятелни детски ясли в София се отглеждат общо 95 групи деца на възраст от 10 месеца до 3 години.


Share Follow

Leave A Reply