„Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това са позорни явления в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, включително с цената на престъпление, ние ще противодействаме на това”. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков по повод изнесените вчера схеми след среща на Министерския съвет с областните управители на Бургас и Смолян. Относно купуването на гласове и оказан натиск, Рашков обясни, че ежедневно постъпват такива сигнали, дори и до него самия.

снимка: БГНЕС

„Опитват се определени политически сили за пореден път се опитват да провеждат „изборна кампания” с натиск върху избиратели. Било представители на фирми с по-голям брой на служители, където едва ли не поставят зависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласуват. Било притискане на някои български граждани от известни етноси със същата цел”, каза Рашков. Вътрешният министър подчерта, че служебният кабинет ще работи в посока това да не се случва. Той коментира и отстраняването на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

 

снимка: БГНЕС

„Няколко ръководители на служби, след стъпването в длъжност на служебното правителство, излязоха в дългосрочен неплатен отпуска. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуска по болест, а сега е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради наличието на изискуемите в закона основания и факти по отношение на него е започнало дисциплинарно производство. Как ще приключи, може да каже само разследващия екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен друг директор. Дирекцията в Пловдив в момента работи нормално и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са задържани няколко служители от едно районно управление там, които са обвинени в извършване на престъпления. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото“, смята Рашков.


Share Follow

Leave A Reply