„От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще изпращаме ваксинационен екип на място“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във „Фейсбук“. „С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София. На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. След подаване на заявлението, нашите екипи ще се свържат с управителя за уточняване на организацията. Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите, заяви още Фандъкова.

снимка: БГНЕС

Кметът на София съобщава още, че заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят следните пунктове на закрито:
-в търговските центрове „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“;
-в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“.

Снимка: БГНЕС

Относно ваксинирането на деца над 12 г. кметът на София уточнява, че могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г. „Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните“, казва още Йорданка Фандъкова.


Share Follow

Leave A Reply