Общински съветник и кандидат депутат от Бургаско се разследва за влияние върху вота на 11 юли. Главният прокурор поиска имунитета му. Има доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага с цел да гласуват в полза на определена партия на изборите на 11 юли.

снимка: БГНЕС

Стана ясно, че става въпрос за кандидат-депутата Цветелин Георгиев от бургаската листа на коалиция Изправи се! Мутри вън!. Той е настоящ общински съветник от СДС в Созопол, но от там казаха, че са свалили политическото си доверие от него, веднага след като е сменил коалицията.За него се знае, че се занимава с препродаване на царевица, а в момента кара такси. От местната организация към момента няма доказателства, че става въпрос за него. „Водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината“, написаха във „Фейсбук“ от коалицията.

снимка: Фейсбук

Живко Табаков коментира пред бТВ, че Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи закона. Той е отстранен от листата, за да се изясни истината и да не се възпрепятства разследването. За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. Тъй като изясняваме случая, силно се съмняваме това да е свързано с наш кандидат. Ще окажем пълно съдействие на всички институции“, каза Табаков.

Share Follow

Leave A Reply