Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване  в Република Кипър, Руската федерация и Кралство Испания заради нарастващия брой положителни случаи на COVID-19 в тези държави.

снимка: БГНЕС

Пристигащите от тези страни се допускат на територията на България при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране. Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която влезе в сила от 8 юли. В България за последните 24 часа има 55 новодиагностицирани с коронавирусна инфекция.

снимка: БГНЕС

По данни от 7 юли, у нас има 43 случая на Делта варианта на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански. Именно Делта варинатът предизвиква тревога в Европа и света, защото се смята, че е по-заразен. Последните дни в Русия имаше рекорден брой случаи на COVID-19 заради разпространението на вариант Делта.


Share Follow

Leave A Reply