Гласуването в Сливен е било преустановено за кратко, след което е подновено. Причината е сгрешена бюлетина на една от политическите партии, като преференциите са различни от тези, които са регистрирани в РИК – Сливен. Всички 299 секционни избирателни комисии в област Сливен са отворили в 7.00 часа и изборният ден е започнал, съобщи говорителят на РИК Стелли Стефанова. Първите гласоподаватели вече са упражнили вота си, сигнали за нарушения към този момент няма, уточни тя.

снимка: БГНЕС

171 816 са избирателите в област Сливен.От тях 109 068 са гражданите с право на глас в община Сливен. В община Нова Загора са 32 124. В община Котел – 18 896, а в община Твърдица – 11 728 души. От всички разкрити изборни секции в областта, 187 са в община Сливен. Сред тях са секциите в Дома за стари хора, три секции има в лечебни заведения – МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и МБАЛ – Сливен към ВМА. И на тези парламентарни избори е разкрита секция в женския затвор, като в нея ще могат да гласуват задържани в затвора жени без влязла в сила присъда и задържаните в следствения арест мъже. Към общия брой на сливенските секции се добавя и една подвижна. В община Нова Загора секциите са 63, като една от тях е в Дома за стари хора в новозагорското село Баня. В общините Котел и Твърдица секциите съответно са 30 и 19.

снимка: БГНЕС

В 248 секции се гласува само машинно. В 7 секции в област Сливен има по две машини за гласуване: в котленското село Тича, в твърдишкото Бяла паланка, в сливенските села Камен и Чинтулово и в три секции в Сливен, каза още Стефанова. Изборният ден приключва в 20.00 часа, като може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия.


Share Follow

Leave A Reply