Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева няма да е депутат в новия парламент. Тя бе водач на ГЕРБ в област Кърджали. Там ДПС печели 4 мандата, а петият отива при партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. В Кърджали ГЕРБ-СДС имат 8374 гласа, а „Има такъв народ“ – 6389, но при преразпределението петият мандат отива при хората на Слави. Караянчева не фигурира в друга листа на ГЕРБ.

„На тези избори не влезе, но на другите избори ще я изберат“, каза пък на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Цвета Караянчева бе народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-тото Народно събрание. Тя бе председател на 44-ия парламент.

снимка: ГЕРБ пресценър

Цвета Караянчева с пост във „Фейсбук“ благодари на своите съмишленици в област Кърдажали. „По време на изтеклата предизборна кампания нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 година. Невинни хора бяха арестувани заради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвинение. Искаха да ни прекършат. Не им се получи. Уверявам Ви, че с всички, които си позволиха да арестуват незаконно и да тормозят граждани по политически признак, ще се видим в съда. България все още е свободна и демократична държава“, пише още Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply