Ликвидирането на последиците от наводненията в западните германски провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия ще отнеме години, написа местното издание Локал. По думите на председателя на Съюза на строителните предприемачи Райнхард Кварт пораженията от стихията са толкова големи, че все още не може да се конкретизират. „Ще дам следния пример, ликвидирането на най-тежките последици от наводнението от август 2002 г. (засегнало Австрия, Германия, Италия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Унгария, Хърватия и Чехия) отне три години. Работата  по възвръщането на предишния вид на пострадалите от природната стихия райони завърши през 2007 г.“, каза той.

снимка: БГНЕС

„По всичко изглежда, че тазгодишното наводнение е нанесло по-големи щети от това преди 19 години и периодът на възстановяването ще трае няколко години“, допълни Кварт. „От бизнеса са готови да увеличат обема на работата си със 100-120 процента, за да се ликвидират последиците и хората да се върнат към нормалния си начин на живот. Ние също сме готови да пренасочим хора и техника от незасегнатите от стихията провинции към най-пострадалите райони“, каза председателят на браншовата организация.

снимка: БГНЕС

Кварт също отбеляза, че въпреки готовността на фирмите-членки на ръководения от него съюз да работят, те изпитват определени трудности. „Ние трудно намираме строителни материали“, посочи още той. По последни данни жертвите на стихията са над 160 души.


Share Follow

Leave A Reply