Нов протест на медиците от „Пирогов“. Поводът e отсраняването на директора на здравното заведение проф. Асен Балтов и обвиненията от здравното министерство в злоупотреби. Исканията на лекарите са три – оставка на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, оставка на директора на НЗОК и да бъде въведена клинична пътека за постковид синдром.

Снимка: БГНЕС

„Клеветата срещу нашето съсловие остава. Искаме да се изчисти името на най-голямата спешна болница, която изнесе COVID кризата“, заяви един от протестиращите, предава Нова телевизия. Той подчерта, че протестите ще спрат само тогава, когато целите на медиците бъдат постигнати. Блокадите на булеварда пред здравното заведение ще продължат.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов беше отстранен от длъжността след проверка на НЗОК, при която са установени нарушения. Здравният министър Стойчо Кацаров обвини медиците в спешната болница, че са фалшифицирали подписа му, когато е бил пациент в „Пирогов“. От лечебното заведение категорично отричат и поискаха да се направи експертиза на подписа на служебния здравен министър, за да се установи истината.


Share Follow

Leave A Reply