“Благодаря на министър Кацаров и на колегите от Пирогов, крайно време беше да направим тази среща, за да намалим напрежението. На всички ви е ясно, че почти 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство, практически не отговарят на истината, те по-скоро опетняват името на едната и другата страна”. Това каза шефът на БЛС д-р Иван Маджаров след срещата с лекари от “Пирогов” със здравния министър Стойчо Кацаров.
„Установените от НЗОК административни нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи. Имаме уверението от новото ръководство, че са обжалвани. Това в никакъв случай не вменява вина на лекарите от „Пирогов“ преди произнасяне на компетентните органи. Обединяваме се около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали необходимостта от такива недоразумения към лекарите, за да осигури адекватно и добро лечение на пациентите“, отбеляза председателят на БЛС.

На срещата е бил обсъждан начинът, по който са работили лечебните заведения през изминалата година. „Има много изговорени неща. Тънка е струната, по която вървим. Имаше много нерви и много ситуации, в които в крайна сметка останаха наранени добре работещи професионалисти. Ясно е, че те са лекували и продължават да лекуват“, подчерта д-р Маджаров. Д-р Камен Данов от УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, заяви, че лекарите са удовлетворени от това, че отпаднаха съмненията, които бяха лансирани за някакви нарочни злоупотреби. „Съгласихме се, че не бива да има такъв тон, да се слиза до такова ниво и да има такива обвинения, които излизат извън добрия тон. Представителите от УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” ще занесем тези четири точки, по които постигнахме съгласие, на колегите е болницата“, допълни той.


Share Follow

Leave A Reply